BIOGRAFIA ZESPOŁU:
I nadszedł rok 1990 n.e. kiedy to nastał (miłościwie nam panujący do dziś) Motorbreath. Kilku gości z podwarszawskiej dziury, mającej prawa miejskie, o wdzięcznej nazwie Legionowo, zapragnęło robić muzykę ("i ja tez chciałem grać") w ogólnym rozumieniu metalu.[link widoczny dla zalogowanych]
OFICJALNA STRONA:
[link widoczny dla zalogowanych]
MP3:
Heavy/thrashowa formacja MOTORBREATH rozpoczęła pracę nad nagraniem nowego materiału. W Serakos Studio w Warszawie zostanie zarejestrowanych 10 premierowych kompozycji.
"Funeral Show" będzie pierwszym, po czterech demach, pełnometrażowym krążkiem.
Zakończenie prac nad płytą planowane jest na koniec września.
hmmm...lepiej późno niż wcale...po ponad 15 latach istnienia dopiero LP powstaje. Aczkolwiek jeżeli chodzi o samą muzę to nieźle jest. Zasadzie tylko wokal, jest tylko z tych heavy metalowych, a sama muza to dość energetyczny thrash. Podoba mi się brzmienie basu, które jest bardzo wyraziste. Numer "Fucking Slut" ma w sobie odrobine więcej heavy motoryki. Ogólnie ciekawa załoga...czekam na cała płytkę
Dobra kapelka... Ze starszych utworów podobał mi się Calling Imagination czy jakoś tak Pamiętam że nasuneły mi się wówczas skojarzenia z And Justice For All